Le mur


Vandaag heeft de Commissie Welstand toestemming gegeven om een mooie gemetselde muur te plaatsen tussen ons tuinterrein en het terrein van het transferium. Dat is uitstekend nieuws omdat onze tuin er serieus een stuk mooier van wordt, enigszins ter compensatie van de enorme afbreuk die het nieuwe transferium en het drukke verkeer straks aan onze tuin en aan de groene omgeving gaan doen. Onze architect Paul Bisseling van Bisseling & Van den Broek heeft een eenvoudige en slimme muur ontwerpen: het zal om de paar meter verspringen, zo krijgt de halfsteens muur zijn stabiliteit en zo creƫren we luwe ruimtes waar we mooie fruitbomen neer kunnen zetten. Net zoals bij de vroegere slangenmuren of fruitmuren bij kloosters en kastelen. Hopelijk kan onze aannemer Orly en Endevoets al in januari aan de slag. We kunnen niet wachten.