Transferia en Natura2000

pimpernelblauwtje4

Overheden vinden Natura2000 héél belangrijk. Ze investeren er zelfs miljoenen in. Onlangs bijvoorbeeld stopte Europa 1,7 miljoen euro in het natuurgebied Vlijmens Ven, Moerputten en Bossche Broek. Om ervoor te zorgen dat het Pimpernelblauwtje niet verdwijnt. Het is de enige plek in Nederland waar dit vlindertje voorkomt. En wat doet onze eigen lokale overheid? Ze gaan een garage van 10 meter hoog en 150 meter lang neerzetten dat niet alleen met zijn achterwerk in het Natura2000-gebied, maar ook bovenop kwelwatergebied komt te liggen. Kwelwater dat belangrijk is voor het behoud van de flora en fauna in de Moerputten. Gelukkig zijn sommige partijen in de raad wakker. En nu worden er ook al vragen in provinciale staten over gesteld. Door de Partij voor de Dieren bijvoorbeeld. We houden de moed er nog even in!