De kar Willie

Op deze plek brengen we graag een kleine ode aan de kar Willie. Hij verhuisde in 2007 met ons mee naar de nieuwe locatie, maar heeft inmiddels een nieuwe bestemming gevonden. Onze vereniging bestaat sinds 1954 en in de beginjaren was het hebben van een volkstuin meestal meer noodzaak dan luxe. Groente en fruit was duur. Door het zelf te verbouwen, spaarde je het nodige uit in de portemonnee. Ook werd er oud papier opgehaald door de leden, als extraatje voor de verenigingskas. Jarenlang gingen de leden er ’s zaterdags op uit om in de buurt het oud papier op te halen en altijd was Willie de steun en toeverlaat. Nooit had hij een lege band.

Willie ontleent zijn naam aan een Canadese legerjeep en dat is niet toevallig. Toen de Canadezen in 1944 ’s-Hertogenbosch bevrijdden, hadden ze karren achter hun jeeps waarop ze munitie en voorraden vervoerden. Toen de Canadezen allang waren vertrokken, deed Willie dienst als onze ophaler van het oud papier. Ons erelid Wim van Hoey heeft Willie opnieuw in de verf gezet zodat hij spik en span op de foto kon. En hier staat hij dan, een stukje geschiedenis.